Koronavirus: Kontakt oss via vår Portal om du trenger hjelp fra oss. På grunn av begrenset kapasitet, håper vi du har forståelse for at ventetiden på telefon er lengre enn normalt. Om ønskelig ringer vi deg tilbake så fort vi har anledning.

Endring i salær og gebyr fra 1.januar 2017

Nøkkelsatser for salærer og gebyrer

1. januar 2017 trådte nye satser for salærer og gebyrer for inkassobransjen i kraft.

Nye satser fra 1.januar:
• Inkassosatsen økes til kr 700 (tidl. kr 670)
• Rettsgebyret økes til kr 1049 (tidl. kr 1025)
• Forsinkelsesrenten er opprettholdt på 8,50% (tidl. 8,50% fra 1.juli 2016)
• Standardkompensasjon for inndrivelseskostnader (forsinkelsesgebyret) reduseres til kr 360 (tidl. kr 370)

Les mer om de nye nøkkelsatsene på Virke Inkasso.

Hva betyr dette i praksis for våre oppdragsgivere?
Først og fremst påvirker dette maksimalsatsen for purregebyr. Denne er 10% av inkassosatsen, og man kan nå kreve inn til kr. 70,- for å sende purring eller inkassovarsel. Bedrifter må også regulere forsinkelsesrenten i fakturasystemet sitt dersom man beregner renter av for sene betalinger. CrediCare ivaretar disse endringene for de som benytter våre faktura og purretjenester.

Tilbake til artikkeloversikt