10-års jubileum på TREN17

Tren-seminarene ble i 2017 avholdt for tiende gang. Jubileet ble feiret med et tankevekkende tema – endring og omstilling. Står treningsbransjen foran stagnasjon? TREN17 utfordret mange av deltakerne.
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space
 • Space

Årets TREN17 ble avholdt på Thon Hotel Oslo Airport på Gardermoen.
Utenfor konferansesalen sto CrediCares ansatte klare til å ta i mot spente deltakere. Navneskilt, Nike treningsgensere og annet materiell ble delt ut til entusiastiske gjester. Inne i konferansesalen sto årets sponsorer klare til å vise frem det siste nye. Velkledde utstillere fra Sports Nutrition møtte deg først, der de serverte små smaksprøver på sunne mellommåltid. Deretter kunne du gå fra stand til stand før du kom inn i selve seminarområdet. Her var det lekker lyssetting langs veggene, og på det store lerretet danset Tren-logoen.

Den farlige komfortsonen
– Velkommen til TREN17, roper konferansier Cecilie Steinmann Nees. Umiddelbart setter hun tonen for seminaret og det starter med høy latterføring. Latteren stilner brått etter at hun har introdusert Hugo Mølmesdal, tidligere CEO for CrediCare.
”Bransjen har stagnert. Omdømme er på stedet hvil.” Det blir tegnet et utfordrende bilde av treningsbransjen. Årets Tren-seminar skal inspirere senterlederne til å tenke nytt, tørre å gjøre ting annerledes og være utradisjonelle i en bransje som har skutt fart i antall nyetableringer.
– Jeg er litt enig i det som kommer frem, forteller Nathalie Lie fra Drøbak, som senterleder for Spenst Florø.
– Det er mulig at bransjen begynner å bli litt sprengt. Det er fort gjort at man kommer inn i komfortsonen og at det er greit når det går litt i pluss, sier hun. Under seminaret var det flere som snakket om å tenke annerledes.
– Vi bruker Førde som en inspirator. De har etablert et helsehus som inkluderer flere tilbud. Da får man inn grupper som kanskje ville gått et annet sted. Det er en ny måte å tenke på som blir stadig mer populær i bransjen virker det som, forteller hun og trekker frem gode foredragsholdere og spennende tema.
– Jeg sitter igjen med nye og inspirerende måter å tenke på, avslutter Nathalie Lie.

Omstilling i praksis
En lang og lærerik dag avsluttet med en festmiddag. Med taler, premiering, god underholdning og god mat kunne mange legge seg mett av kunnskap og inntrykk. Og for de som ikke fant puta ble festen både lang og god. Men helt om natten, helt om dagen heter det seg. Dag 2 startet med strategiarbeid i praksis. Oscar Graham-Olsen fra PWC var sin utfordring bevisst, og loset tilhørerne trygt gjennom det som kunne vært tungt en tidlig morgen. Anders Tangen avsluttet dagen med å drodle rundt temaet omstilling. Det var en oppmuntrende avslutning på Tren17, som handlet om nettopp tenke nytt og omstilling.
– Veldig positivt. Jeg lærte mye av flinke foredragsholdere, og vi kjente oss igjen i utfordringene bransjen står ovenfor. Det sier Alexander Eriksen ved Family Sports Club Sarpsborg. Han var på Tren-seminaret for første gang, og forteller at de har vært gjennom mye de siste årene.
– Det ble mye konkurranse, og vi måtte ta tak og gjøre forandringer. Vi måtte gjøre som det ble snakket om på årets seminar – omstille oss. For det skjer raskt at man gror litt fast i det gode gamle. Så kommer den dagen når bunnlinja skrumper inn, og man må tenke nytt. Nå har vi snudd båten, og det er moro, forteller han.
– Vi kommer til å være med Tren-seminarene i de neste årene, det er helt sikkert, avslutter han.

Årets hovedsponsorer: BM Fitness, Fitness Brands, Casall Norge, Online EDB, iBooking
Årets sponsorer: Sports Nutrition, Gym Sport, Klubben, Fysiopartner, Booty Builder, Virke Trening, Antidoping Norge, IHRSA og Gantner.

 

Last ned presentasjoner fra TREN17:

Anne Thidemann – Virke Trening

Kristin Oygard – Lavterskeltrening

Tor Fredrik Berg – Kundecase Aktiv365

 

Tilbake til artikkeloversikt