Gründer med lidenskap for gruppetrening

Går du med en tanke om å starte opp eller lage noe spennende? Kanskje du lurer på hvordan det er å være gründer? Eller er du allerede gründer og elsker å la deg inspirere av andre som også brenner for noe? Vi har tatt en prat med Christina Therkildsen om hvorfor hun ønsket å starte med noe nytt, og hvordan gründertilværelsen er.

Gründer Christina Therkildsen har alltid interessert seg for fysisk aktivitet. Etter 28 år i treningsbransjen som gründer og utvikler av blant annet Moves of Norway, Krønsj og Catslide, er fremdeles gruppetrening treningsformen som står henne nærmest.

Startet ved en tilfeldighet

Gründerreisen startet ved en tilfeldighet. Hennes første jobb som resepsjonist og konseptutvikler hos High Energy tok slutt etter 12 år da sjefen solgte treningssenteret i 2002 til Sats.
– Ettersom jeg ikke ville bli med over i en stor kjede, tenkte jeg at min tid i treningsbransjen var over. Tilfeldigvis hadde noen bekjente tenkt å åpne et kampsportssenter, og hadde en sal til overs. Treningssenteret Krønsj åpnet i 2003 og hadde på det meste rundt 600 medlemmer, forteller hun med et smil.

Siden den gang har hun vært nominert til årets kvinnelige gründer, og ble i 2012 kåret til årets instruktør.

Tilbake i 2009 dro hun og treningsmotivatørene Tessa Sørensen og Yngvar Andresen i gang sklimatte-konseptet “Catslide”. Både treningssenter, idrettslag, skoler, bedrifter og privatpersoner har investert i konseptet og mattene. Nå er også konseptet å få kjøpt over hele verden. Da Christina tok over driften i 2014, bestemte hun seg for å ta sjansen og satse utenfor Norges grenser.
– Jeg har fått reise rundt i hele verden og hatt kurs for alle slags type mennesker – alt fra olympiske gullmedaljevinnere i Ungarn til illegale innvandrere i USA, forteller hun.

Veien er målet

Christina erfarer som grunder at det ikke er målet i seg selv som er viktig, men veien dit.
– Jeg mener at man skal tørre å ta sjanser, ha troen på seg selv og se mulighetene som kommer langs med. Personlig har jeg hatt mange prosjekter utenom det jeg egentlig driver med som har gjort meg glad. Å være ydmyk og nysgjerrig på de menneskene du møter på veien, har lært meg mye. Det gjør at jeg hele tiden utvikler meg og det gir meg inspirasjon til å bygge på den kunnskapen og evnene jeg allerede har, smiler Christina.

Det er ikke alltid like lett å nyte godt av de små som de store seierne. Et tips fra Christina er å alltid sette seg nye mål og ha prosjekter på gang for å holde motivasjonen oppe.
– Jeg er blitt bedre på å glede meg over delmål på veien mot noe større. Denne gleden mener jeg er viktig for å motivere seg videre. Motivasjonen kan være vanskelig å finne noe ganger, men man må bare prøve å ta et skritt av gangen. Stå tidlig opp og brett opp ermene, oppmuntrer Christina.

Inspirerer andre på gruppetrening

Er man åpen og nysgjerrig slik som Christina, kan det komme en del aha-opplevelser innimellom. For en del år tilbake da hun var helt fersk som instruktør for bedriftsgrupper, kjente hun på nettopp dette.
– Jeg skulle lære ansatte i bedrifter å mestre stress ved å bevege seg riktig. Det var først da jeg forstod at det er de samme menneskene som tar steget inn på et treningssenter eller som velger å ikke gjør det. Forskjellen er at vi ikke når dem som trenger oss aller mest. Jeg ønsker meg et bedre samarbeid mellom helsevesenet og treningsbransjen, slik at vi har muligheten til å nå de som virkelig trenger opptrening, forteller hun.
Gründeren gleder seg over dem som inspireres til å bevege seg mer. Hennes overordnede mål er å spre gleden hun selv kjenner på når kroppen er i bevegelse. Hun ønsker at flere er i aktivitet for selve aktivitetens skyld. Gruppetrening er hennes hjertebarn, da får hun satt i gang blodpumpen hos de fleste.
Vi beveger oss altfor lite, og mange ser på trening som en oppgave. I en stresset hverdag med mye presentasjonspress er det viktig at treningen ikke forbindes med hverdagsoppgavene. Det er derfor jeg for eksempel ikke bruker pulsmåler eller andre forstyrrende elementer som tar bort fokus.

Gjør hverandre gode

Fokus har Christina hatt hele veien i arbeidet som eier og grunder. Nå har hun også ansvaret for egne ansatte som hjelper henne med å holde fokus på målene til de ulike konseptene. Hun er glad for å være en del av et fellesskap som skaper noe sammen. Hun legger ikke skjul på at sjefsrollen krever mye, men hun kunne ikke tenke seg arbeidet uten ansatte. Christina poengterer at det er viktig å prøve så godt man kan, og ta vare på de menneskene man jobber sammen med.
– Det er viktig å gi rom for innspill og skape et miljø hvor det er både givende og trygt. Man må også kunne stole på hverandre, så tillit er viktig, mener hun.

For Christina er det viktig at innsatsen som blir lagt ned gjenspeiles i medlemsmassen og på senteret. Erfaringen hennes tilsier at når ansatte trives og opplever mestring, gjenspeiler dette i alle ledd i senteret.
– Jeg ønsker en arbeidsplass hvor alle drar i samme retning og hvor alt vi gjør resulterer i gode kundeopplevelser.

Støttespillere finner man også utenom egne ansatte. Christina har selv fått mye støtte fra andre grundere i Norge – til tross for både konkurranse og marked. Hun mener man tjener mye mer på å løfte hverandre, fremfor å ikke gjøre det.

Ta steget fullt ut. Vil du gjøre noe du ikke har gjort før, eller gjøre noe som ingen har gjort før? Gjør som Christina – se mulighetene og realiser dem.

Du som allerede er i full gang med nettopp dette – stå på. Finn deg en mentor, søk inspirasjon og let frem motivasjon i deg selv.

Tilbake til artikkeloversikt